top of page

"Doing good, does you good"

Met de fondsen die we ophalen met onze fundraisers, organiseren we tal van leuke activiteiten met onze sociale doelen.

Ook voor deze activiteiten steken we de handen uit de mouwen en laten we onze creativiteit de vrije loop.

"Gewoon" geld schenken is bij de Leo's uit den boze, handen uit de mouwen steken daarentegen een must!

hofterschelde.png
IMG-20220917-WA0006_edited.jpg

MKL De Stroming

MKL is een VZW die bijna 600 mensen tewerkstelt met 3 vestigingen; revalidatieziekenhuis RevArte te Edegem, Zorgcentrum Hof ter Schelde te Antwerpen Linkeroever en Woonzorgcentrum Hof ten Dorpe te Wommelgem.

In de Stroming, die deel uitmaakt van het Zorgcentrum Hof ter Schelde, wonen 20 volwassenen (vanaf 16 jaar) met een Niet Aangeboren Hersenletsel of andere neurologische aandoeningen met zware medische, motorische of verzorgingsproblemen en/of cognitieve beperkingen.  Zij worden ondersteund door een groep van 25 personeelsleden, door vrijwilligers en door hun familieleden en vrienden.  Ondertussen is deze groep een hechte familie geworden en voelen alle bewoners zich 'thuis' in De Stroming.

CKG Koraal

Wie is CKG Koraal? Koraal is een Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning gelegen te Schoten. Zij bieden ondersteuning aan gezinnen en kinderen tussen 0 en 12 jaar. Hun doel is door middel van tijdelijke hulpverlening de opvoedingssituatie van deze kinderen te verbeteren. Momenteel verblijven er 24 kinderen. De hulp die Koraal biedt kan verschillende vormen aannemen. Voor Koraal is de hulpvraag van het gezin steeds prioriteit.

Wat doet onze club? Onze missie is duidelijk: Koraal bijstaan bij het verbeteren en verbreden van het wereldbeeld van deze kinderen. Dit doen wij door leuke activiteiten met hen te plannen alsook de kinderen mee te nemen op dagdagelijkse uitjes. Ook de gebouwen waar zij momenteel in verblijven kunnen onze “leotastische” renovatie talenten goed gebruiken! Op deze manier hopen wij hen te kunnen bijstaan tijdens dit proces en een meerwaarde te kunnen betekenen voor de organisatie alsook voor de kinderen.

koraal.png

Leo 4 Green

Leo 4 Green is een Europees initiatief van de Leo's voor een betere, groenere en meer duurzame wereld. Op 1 september 2019 zijn we gestart met het Galgenweelpark op te ruimen. Covid heeft ervoor gezorgd dat we in 2020 een kleine pauze hebben moeten nemen, maar op 21 maart 2021 zijn we weer samengekomen om het park Middelheim op te ruimen!

Diabetes Liga VZW

De strijd tegen diabetes is één van de speerpunten van Lions Clubs International. Onze opbrengsten van de Antwerp 10 Miles werden dan ook integraal naar de Diabetes Liga VZW gestort!

Escalante vzw

Escalante vzw biedt een huis aan voor jongvolwassenen met een mentale beperking zodat ze zo zelfstandig mogen kunnen wonen. Een ‘gewoon’ huis in een ‘gewone’ straat, waardoor ze zich ten volle kunnen integreren in de gemeenschap.

Natuurlijk zouden we geen goede Leo’s zijn als we de handen niet zelf uit de mouwen zouden steken. Dus daarom hebben we met onze club €1000 opgelegd om de nodige verf aan te kopen en zijn we zelf met verfborstel en -rol zelf aan de slag gegaan! 3 weekends op een rij zijn we gaan schilderen om mee het droomhuis van deze jongvolwassenen te helpen verwezenlijken!

bottom of page